Toisena ravintolapäivänä nopeat söivät hitaat, mutta aurinko paistoi kaikille

Mikä loistava elokuinen päivä, ja hirmu määrä helsinkiläisiä sukkuloimassa pop up -ravintolasta toiseen! Nyt oli ravintoloitakin jo toistasataa, mutta asiakkaita olisi ollut vielä paljon useammallekin riskiyrittäjälle. Kuten viimeksikin, moni nimittäin jäi ilman herkkuja, jos ei ollut jonossa heti kunkin ravintolan avaamisaikaan. Ne, jotka olivat kärppänä paikalla, saivat kuitenkin nauttia idearikkaista herkuista mitä erilaisimmissa miljöissä. Hyvä fiilis loisti sekä ravintoloitsijoista että asiakkaista, ja jonotuskin sujui leppoisasti päivää paistatellen.

Jep, tästä voi päätellä, että ainakin itse pidän ravintolapäiviä ihan loistavana syynä tutustua eri kaupunginosiin aiempaa paremmin, tavata ihmisiä, fiilistellä tunnelmia ja ennen kaikkea tietenkin syödä laajalla skaalalla tarjottuja herkkuja! En ehkä näe päivää niinkään vastalauseena tai kapinana mitään erityistä vastaan, vaan enemmänkin juuri tempauksena kiinnostavan ja eläväisen kaupunkikulttuurin puolesta. Oikeat ravintolat painivat kuitenkin omassa sarjassaan, ja hyvä niin. Mutta kyllä näistä molemmista päivistä on jäänyt tosi hyvä mieli!

Olitko itse asiakkaana tai ravintoloitsijana? Mitäs jäi käteen?

_____

Pasilan aseman vieressä sijaitseva Ravintola Kääntöpöytä löytyi asvalttiin piirrettyjä nuolia seuraamalla. Ei olekaan aiemmin tullut syötyä luomubrunssia vanhan junien kääntöpöydän päällä :D

Kääntöpöydän porukka oli erinomaisen hyvin organisoitunut ravintolanpitoon. Erityiskiitos suussasulavista raakasuklaista ja ihanista luomuviineistä, joissa oli valinnanvaraa!

Tähtitorninmäellä pipolätkäjoukkue Helsingfors Hockeyklubb Hedonisterna keitteli niin ikään tehokkain ottein ihanan maukasta Thai-katkarapukeittoa kaikkine asiaankuuluvine lisukkeineen ja paisteli kevätrullia. Aurinkoisella nurtsilla keittoa ryystäessä tuntui vielä ihan kesältä :)

Etu-Töölön L’Orto del Pipistrellon suosio oli heti avaamishetkestä lähtien valtaisa. Sekä espanjalais-argentiinalais-italialainen tapasvalikoima että menuun kuuluva juomavalikoima oli runsas ja maistuva. Iso valoisa sisäpiha tarjosi istumatilaa aikamoiselle määrälle nälkäisiä. Muistelemaan jäin erityisesti paprikaista jauheliha-empanadasta :)

Niiiiiin paljon jäi vielä käymättä; ihanilta kuulostivat muun muassa siirtolapuutarhagrillikutsut ja mattolaiturihampurilaiskestit. Ensi kerralla sitten!

Seuraava ravintolapäivä järjestetään 19. marraskuuta 2011.

Mimosa
1 kommentti
 

1 kommentti postauksessa Toisena ravintolapäivänä nopeat söivät hitaat, mutta aurinko paistoi kaikille

Leave a Reply

Your email address will not be published.