Pieni hurmaava luomukauppa piileskelee keskellä Tapanilaa

Hesari uutisoi luomuruuan kasvavasta kysynnästä, joka on yllättänyt tuottajatkin. Kokonaisia luomu-ruokakauppoja ei vielä paljon ole nähty – odottelen edelleen vesi kielellä jenkkiläisen Whole Foodsin rantautumista Suomeen… voi että niitä herkkuja!

Mutta kaikenlaista uutta Helsingissäkin tapahtuu. Suoraan sanoen hyvin erikoisesta paikasta, keskeltä Ylä-Malmin Tapanilan omakotitaloaluetta, löytyy uusi, kertakaikkisen hurmaava luomu- ja lähiruokakauppa Liike 51. Minä olin tarpeeksi intopinkeä lähtemään sinne helteessä julkisilla kantakaupungin tuntumasta (jos joku muu yrittää samaa, niin bussi 76A kyllä vie ihan viereen Malmin asemalta).

Mutta voi ei miten hur-maa-va ranskalaistyylinen, kaunis kauppa! Tuoretta ihanaa leipää, luomukanaa (!) ja kaikenlaisia erikoisherkkuja. Jos miettii jotain symppistä ruokalahjaa vaikka tuliaisiksi, niin täältä ainakin löytyy vaikka mitä: toffeebanaanitahnaa tai mansikka-samppanjahilloa koristeellisissa purkeissa, ja vaikkapa luomusiidereitä Suomen pienimmästä siideritehtaasta. Olisin voinut ostaa mm. kaiken :D

Tuore ja tuhti vehnä-ruispohjainen spelttileipä (sisältää mm. kastanjaa ja muita jyväsiä) maistui helteessä hyvin tsatsiki-varhaisperunasalaatin ja Jenni Silvennoisen luomusiideri(e)n kanssa. Toinen oli kuivanraikasta, toinen tummaa ja vahvasti omenaista.


Enpä muista ketjumarkettikäyntiä, josta olisi jäänyt näin hyvä mieli. Lisää näitä!

Liike 51:sestä ovat bloganneet mm. Kemikaalicocktail ja Krista Keltanen.

Onko luomukauppojen lisääntyminen teidän toiveissanne?

EDIT: Liikkeen omistajan Sari Pakkalan ajatuksia liikkeen perustamisesta artikkelissa Kyläkaupat tekevät paluuta Helsinkiin luomun voimalla.

Mimosa
5 kommenttia
 

5 kommenttia postauksessa Pieni hurmaava luomukauppa piileskelee keskellä Tapanilaa

 1. simpsikukkis-96 says:

  kiitos ihqst blogist :) ja vinkeist :D :D

 2. Riku says:

  Moneen ootte aina auki ?

 3. […] rullia saa mm. Liike 51 -luomuruokakaupasta Tapanilasta, josta on muuten aikaisempi blogaus Mimosalsassa, sekä Anton & Anton -ruokakaupoista Kruununhaasta ja […]

 4. Jokke says:

  Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on myöntänyt ”Kohtuullisen Mainio Olutkauppa” -tunnustuksen 2014 Vanha Tapailantie 51 toimivalle Liike51:lle.

  Tunnustus voidaan myöntää vuosittain sellaisella päivittäistavarakaupalle, jonka oluthyllyt täyttävät K.H.P.V.:n kriittiset vaatimukset tarjota kaupan asiakkaille monipuolinen valikoima erilaisia oluttyylejä.

  Vaikka Liike51:llä ei ole tarjolla mitenkään valtavaa olutvalikoimaa, sen hyllyiltä löytyy paljonkin todella mielenkiintoisia ja kiehtovia oluttyylejä ja -merkkejä erityisesti Brittein saarilta.

  Itsenäisen, mihinkään kauppaketjuun kuulumattoman Liike51:n toimintaa pyörittävät Sari ja Tuomas Pakkala, joista jälkimmäisen vastuulla on erityisesti mielenkiintoisen oluthyllykön ylläpitäminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.