Lounaalla: Ravintola Rullasta raikkaat vietnamilaiset dippinyytit symppiksellä palvelulla – muista nopea take away!

Aika palailla pitkähköltä ja kiireiseltä blogitauolta, ja ajattelin tehdä sen vähän niin kuin lounasmeiningeissä. Toisin kuin dinnerille, lounaalle mennään yleensä lennosta ja ex tempore, eikä silloin tunnu aina olevan mitään mielenkiintoista vaihtoehtoa mielessä. Tämän vuoksi itse tykkään kovasti bongailla lounasvinkkejä, jotka tarttuvat ehkä takaraivoon oikeaa tilaisuutta odottamaan :) Ajattelin kirjoittaa lähiaikoina muutaman sanasen hyvistä lounaskokemuksista Helsingissä, kun sellaisia eteen sattuu. Sponsoroimattomasti totta kai.

Tänään päädyin syömään rullia Rullassa. Raikkaat vietnamilaiset rullat kalakastikedippiin kastettuna ovat niiin mun suosikkeja.

rulla5

Rullan sijainti ei mun mielestä ole kovin ideaali. Toivoisin kovasti, että itse ravintola tai ainakin jälleenmyyntipiste olisi vielä vähän keskemmällä, tai muuten mun tavallisten reittieni varrella :P Mutta välillä tänne tulee onneksi päädyttyä ihan varta vasten. Rulla on sijoitettu vaate- ja kosmetiikkakaupan kanssa samaan tilaan, mikä tuntuu vähän hämmentävältä ja epäselvältä konseptilta. Käytävämäistä ruokailutilaa ei voi kovin intiimiksi sanoa. Olen aika varma, että Rullalla riittäisi asiakkaita ihan omaankin tilaan, joka kutsuisi enemmän istuskelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Mutta asiaan on turha takertua – myymälän laidalle sijoitetussa pöytärivistössä tuikkivat kuitenkin kynttilät kutsuvasti.

Rullassa palvellaan aina huolellisesti, siitä on itselle jäänyt hyvä mieli. Päivittäin vaihtuvia rullia saa toki aina kappaleittain (2,50- 3,40 e / kpl), mutta lounaalla on tarjolla myös salaatti+rullat -settejä (3, 4 tai 6 rullaa ja valinnainen salaatti). Raaka-aineina käytetään vaihtuvasti erilaisia sesongin herkkupaloja. Rullat pitävät sisällään esimerkiksi kanttarelleja, fenkolia, ankkaa, härkää ja munakoisoa.

Pistelin tänään neljä rullaa ja salaatin (vähän reilu 12 e). Tiukkaa teki taas valita, mutta lautaselle päätyi ankka-omenarulla, katkarapu-chili-mangorulla, lohi-avokadorulla ja munakoiso-kanttarellirulla. Tuhdin bataattisalaatin sijaan otin tällä kertaa kevyen raastesalaatin (bataattisalaatti pysyi kyllä omana suosikkina), ja hemmottelin itseäni myös pikku lasillisella päivän valkoviiniä, kuivaa mutta sopivan hedelmäistä. Lounaalle istuvasti sitä saa myös 6 senttiä muutamalla eurolla.

Ruoka asetellaan poikkeuksellisen kauniille astioille, ja tiskiltä löytyvät myös esimerkiksi sormiruokaa ajatellen tarvittavat kosteuspyyhkeet. Tarjottimia ei vain jostain syystä ole tarjolla (vai olenko vain sokea?), joten kippoja saa ainakin allekirjoittanut käydä viemässä tiskiltä pöytään useamman kerran. Rullia saa tietysti mukaankin, ja moni näyttää tätä supernopeaa takea away -vaihtoehtoa hyödyntävän.

Summa summarum. Raikas, kaunis, inspiroiva ja sopivan yllättävä – ei OLLENKAAN huono saavutus lounasruoalle sanon minä :)

rulla6Ravintola Rulla, Yrjönkatu 30 (lähellä hotelli Tornin sisäänkäyntiä)

Lounas kello 11-14.

Lisäksi rullia saa mm. Liike 51luomuruokakaupasta Tapanilasta, josta on muuten aikaisempi blogaus Mimosalsassa, sekä Anton & Anton -ruokakaupoista Kruununhaasta ja Töölöstä.

Mimosa
4 kommenttia
 

4 kommenttia postauksessa Lounaalla: Ravintola Rullasta raikkaat vietnamilaiset dippinyytit symppiksellä palvelulla – muista nopea take away!

 1. Tusla says:

  Nuo astiat ovat kyllä tosiaan ihan mielettömän kauniita. Ja rullat herkullisia. :)

  Kauniit kuvat!

 2. Sarita says:

  Rulla on mahtava. Kiitos postauksesta.
  Vielä vinkki: Astiat ovat kotimaista käsityötä. Tekijänä Sarita Koivukoski. Tässä blogi: http://kurnii.blogspot.fi/

 3. Tiina says:

  Heippa Mimosa,
  Kiitos mainiosta postauksesta ja tervetuloa uudestaankin Rullaan. Olit kirjoittanut mielestäni tosi osuvasti ja kattavasti käynnistäsi..toivottavasti joskus tulevaisuudessa pääset istumaan pidempään myös ihka omaan Rulla -ravintolan tuoliin :)

  Lautaset ovat muuten keraamikko Sarita Koivukosken tuotantoa. Hän valmistaa niitä lähituotantona vallilassa ja olemme hyvin ylpeitä astioista. Tarjottimia meillä ei valitettavasti ole kun sopivia pieniin pöytiimme mahtuvia malleja ei ole löytynyt. Otamme vinkkejä vastaan :)

  Mukavaa viikkoa,
  Tiina / Rulla

 4. Mimosa says:

  Kiitos kommenteista ja erityisesti vielä Rullalle käynnistä blogissa :) Tosi kiva kuulla näistä Saritan astioista, uusi tuttavuus tälle lautasfriikille! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.