Klaus K:n American Christmas Grillin kekseliäämpi amerikkalainen joulubuffet on runsas, mutta sopivan raikas – ainakin kakkubuffettiin asti :)

Joulubuffetpöydät notkuvat taas pian Helsingin ravintoloissa. En tiedä mikä buffeteissa ylipäänsä on aina niin houkuttelevaa – ehkä se, että niiden äärelle ei niin kovin usein pääse kauhomaan. Itsellä vuosittainen joulubuffetissa käynti on päässyt muodostumaan jo perinteeksi juurikin siitä syystä, että joulukuussa buffetteja poksahtelee kuin sieniä sateella, ja ruokajuhlahan se joulu tietysti onkin. Menisin erittäin mieluusti jouluaattonakin valmiiseen joulubuffettiin, mutta sellaisia ei laivoja lukuunottamatta taida juuri olla tarjolla… Vai onko? Ilmiantakaa, jos sellainen löytyy! :D Parhaimmillaan buffetpöydästä saattaa löytää jonkun uuden idean omaankin joulupöytään, ja joka tapauksessa pääsee viettämään tunnelmallista herkkuhetkeä hyvässä seurassa :)

Siksipä olin aika vesi kielellä, kun sain Klaus K:lta kutsun käydä tutustumassa paikan jouluravintolan tarjontaan. Joulunajaksi avautuvassa tilausravintola Ilmattaressa teemana on toista vuotta American Christmas Grill, eli ei ihan perinteinen lähestymistapa jouluruokiin. Teemaa ei ole nyhjäisty aivan tyhjästä, vaan omistajapariskunta on asunut pitkään Yhdysvalloissa ja sai sitä kautta ajatuksen tuoda hieman rapakon takaista joulunviettomeininkiä myös Bulevardille. Ravintolan runsaat ja tunnelmalliset koristelut tuovatkin kepeää pikkujoulufiilistä heti sisääntulossa. Toki sitä lisää myös lämmin eggnog-muki näpeissä ;)

Klaus K:n joulumenu rakentuu alku- ja jälkiruokabuffetista (mitä muuta ihminen oikeastaan tarvitsee?!) sekä rempseästi grillatusta pääruoasta jouluhenkisine lisukkeineen (tarjoillaan lautasannoksena). Hinta, 62 euroa / henkilö, asettunee Helsingin vertailussa melko yläpäähän, mutta kekseliäs ja persoonallinen ote sekä valikoiman runsaus pitävät hinta-laatusuhteen hyvänä. Erityisesti jäi ikävä kakkubuffetin tarjontaa, sillä ihan kaikkea en valitettavaa kyllä jaksanut maistella, vaikka alusta lähtien yritin jättää sitä tilaa ;)

Rosollia ja lanttulaatikoita ei American Grillin pöydissä nähdä, vaan ote on tuoreen raikas ja uudistava. Joulufiilis on kuitenkin selkeästi tunnistettavissa ruokalajeista erilaisina vivahteina, esimerkiksi runsaasti käytettyjen marjojen, pähkinöiden, juuston, hillokkeiden ja pateiden kautta. Alkuruokapöydästä erityisinä suosikkeina mainittakoon ihanan pähkinäinen ja täyteläinen ankanmaksapatee punasipulihillon kanssa, sekä erinomaisen murea, hedelmäinen kuha ceviche.

Grillipainotteinen pääruoka valitaan listalta, jossa on tarjolla muun muassa kalkkunaa, grillikylkiä ja entrecoteta. Kalkkuna karpalokastikkeella toimi itselläni oikein hyvin, ja lisukkeista suussasulava bataattipyree (valkosipulililla ja parmesaanilla höystettynä) nousi yhdeksi illan suosikkimauistani. Paahdettu ruusukaali salsa verdellä oli myös herkullista. Ruuan kanssa maistui mukavasti herefordilainen, tammitynnyrissä kypsytetty Westons Old Rosie -omenasiideri. Se on suodattamatonta ja näyttääkin siksi samealta. Pohjan sakat voi maun mukaan kaataa lasiin tai nauttia erillisestä shottilasista.

Lyhyesti todettuna jälkiruokabuffet tyydyttää paatuneimmankin makeannälkäisen. Kirpeä karviaismoussekakku tuo toivottua raikkautta neljän muun herkkukakun ja praliinien välissä maisteltavaksi. Juustolajitelmasta en pysty sanomaan mitään – niille ei yksinkertaisesti jäänyt tilaa.

Kenen kanssa Klaus K:n joulupöytään? Itse menisin mielelläni kaveriporukalla tai ruokaan keskittyvällä pikkujoulupoppoolla, sekä hakemaan vaihtelua ja uusia tuulia jouluruuista Amerikan tyyliin.

Klaus K:n American Christmas Grill katettuna 4.-21.12.2012.

Mimosa
4 kommenttia
 

4 kommenttia postauksessa Klaus K:n American Christmas Grillin kekseliäämpi amerikkalainen joulubuffet on runsas, mutta sopivan raikas – ainakin kakkubuffettiin asti :)

  1. Portobello says:

    Kerrassaan kiva juttu ja wau, mitkä kuvat! Oli kyllä mahtavat tarjoilut. Huomenna uusiksi! :)

  2. Dinner 4u2 says:

    Ihanat kuvat! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.